Blått flagg på Åkrasanden

Akrasanden-2Åkrasanden – Norges fineste badestrand (2014) – er blitt Blått flagg-strand! Fredag 5. juni var det offisiell åpning av Blått flagg-stranda, og det var ordfører i Karmøy kommune, Åse Simonsen, som fikk gleden av å heise det blå flagget for første gang.

 

 

 

Dette var programmet for dagen:

  • Velkommen v/ Oddvin Øvernes, daglig leder i Friluftsrådet Vest
  • Drageflyging v/ lokale barnehager
  • Flaggheising v/ Åse Simonsen, ordfører i Karmøy kommune
  • Innslag fra Karmøy kulturskole
  • Innlegg fra Åkrehamn Vekst, Blått Flagg Norge og Friluftsrådet Vest
  • Sang fra barnehagene

Åkrasandens status som Blått flagg-strand innebærer at en rekke miljøtiltak er på plass for å sikre kvaliteten på stranda. Dette går blant annet ut på vannkvalitet, sikkerhetsutstyr, sanitære forhold, universell utforming, søppelhåndtering, m.m. Åkrasanden er den eneste Blått flagg-stranda mellom Kristiansand og Bergen.

blaattflagg Les mer om Blått flagg her >

 

Det var bred mediadekning av arrangementet. Her er noen smakebiter:

Nå har til og med riksavisene oppdaget at en av norges flotteste strender ligger på Karmøy. I onsdagens papiravis (8/7 ) har Dagbladet to hele sider om det nyeste tilskuddet til blåttflagg strender i Norge – Åkrasanden på vestsiå Karmøy.  Journalisten var her og tok bilder 1. juli, men da var det jo fortsatt «vinter» på Vestlandet og de fleste mennesker de møtte på stranden var godt påkledte. Artikkelen fra Dagbladet finner du her: Norges beste strender

 

About the author  ⁄ Odd-Bjørn Saltnes