Top News
Postvegen – ein av dei mange TellTurane.. Åkrasanden – Norges fineste badestrand – har fått blått flagg M/S Astrid – friluftsrådets nye arbeidsbåt Romsa – Norges fineste båtutfartsområde

Friskt vær under sesongåpningen av Blått Flagg på Åkrasanden

Avdukingen av kunstinstallasjonen «TID» på Rabinowitsplassen på Åkrasanden foregikk i friskt forsommervær på landets flotteste strand. Et hundretalls mennesker hadde møtt opp for å overvære avdukingen og se at det blå flagget ble heist som et symbol på at Åkrasanden oppfyller de strengeste krav til strender i Europa. Det ble også arrangert sandslottkonkuranse og dragebyggingsverksted.

Read More →

TO FRILUFTSSKOLER OG TO BASECAMPER 21/6 – 7/7

Friluftsskoler på Karmøy og i Vindafjord. Basecamper på Lindøy og i Kvinnherad.

21-24 juni  Basecamp Lindøy er for ungdom 13-16 år. Lindøy ligger ved Røyksund i Karmøy kommune. Hovedvekt på kajakk og klatring + slak line, kano, strandvolleyball, SUP board +++ Påmelding til post@frivest.no  Info på www.frivest.no  Max 24 deltagere (Kun tre plasser igjen pr 6 juni! )

24-26 juni   Basecamp Kvinnherad er for ungdom 13-16 år.  Sted: Uskedalen i Kvinnherad kommune. Hovedvekt på klatring og kajakk + slak line, kano, strandvolleyball +++ Påmelding til sverre.myklebust@gmail.com   Info på www.frivest.no Max 24 deltagere

26-28 juni   Friluftsskole Lindøy for 10-13 åringer. Lindøy ligger ved Røyksund i Karmøy kommune. Friluftsskolen er et leikbasert fritidstilbud med hovedvekt på å ha det gøy i naturen. Kano, orientering, ekspedisjon, barnekajakk, slak line, ballaktiviteter, bueskyting, SUP board++ Info på www.frivest.no  Max 30 deltagere

5-7 juli  Friluftsskole Vindafjord for 10-16 åringer. Sted: Stokkadalen i Vats – Vindafjord kommune.  Friluftsskolen Vindafjord arrangeres i samarbeid med Vindafjord Jeger- og fiskeforening og er et leikbasert fritidstilbud med hovedvekt på å ha det gøy i naturen. Kano, orientering, ekspedisjon, bading, ++ Info på WWW.frivest og facebooksidene til VJF.  Påmelding til aninyg@hotmail.com.

På basecampene overnatter deltagerne alle netter i våre store lavvuer. Ta med sovepose og liggeunderlag. Basecampene koster 800 (Lindøy) og 1000 kr (Kvinnherad) og inkluderer all mat, aktiviteter og overnatting. Mulighet for å få tatt vått- og brattkort.

Leirbål om kvelden

Friluftsskolene er et dagtilbud hvor barna leveres kl 0900 og hentes kl 1500. Den siste natta gis det mulighet for overnatting på friluftsskolen og deltagerne må da ta med sovepose og liggeunderlag på dag to. De som ikke skal overnatte hentes kl 1500. Friluftsskolene koster kr 300 pr deltager.

Read More →

Basecamp 21-24 juni og Friluftsskole 26-28 juni

Det nærmer seg fullbooket på Basecamp Lindøy, kun fire plasser igjen. På Friluftsskolen Lindøy har vi fortsatt 12 plasser igjen i dag fredag 31 mai.


NB! Det blir også arrangert en basecamp i Kvinnherad 24-26 juni og en friluftsskole i Vindafjord 5-7 juli. Basecampene er for ungdom 13-16 år med hovedvekt på kajakk og klatring, mens Friluftsskolene er for barn 10-13 år.

BASECAMP LINDØY er ei langhelg med masse aktivitet og mye moro for de 25 heldige som melder seg på campen. Det blir mye kajakk og klatring, og vi skal ha masse andre aktiviteter i tillegg. Blant annet bueskyting, kano, myrball, volleyball, slak line, bålkvelder, konkuranser, leiker mm. Oppmøte kl 1600 på fredag og overnatting i lavvuer fra fredag til mandag.

All mat, overnatting og aktiviteter på basecampen er inkludert. Her gjelder det å være raskt ute for å sikre seg en av de 25 plassene på campen. Påmelding til post@frivest.no innen 10 juni. Pris kr 800 pr person.

FRILUFTSSKOLEN LINDØY 26-28. juni er et tilbud til barn mellom 10 og 13 år. Her blir det leik og moro i friluft med vannaktiviteter, barnekajak, kano, bål, pil og bue, kart og kompass, ballspill, fiske mm. Siste natta kan de som vil overnatte i lavvuer og skolen avsluttes med ekspedisjon i kano til Dragøy. Påmelding til post@frivest.no innen 10 juni. Pris kr 300/pers.

Basecamp – Klatring på Kårstø klatrefelt sammen med Haugaland klatrelag
Basecamp / Friluftsskolen – Leirbålkveld i gapahuken hvis det regner
Basecamp / Friluftsskolen – Overnatting i lavvuleir ved stranda på Lindøy
Basecamp / Friluftsskolen – Bålkveld i Makkavika på Lindøy
Friluftsskolen koser seg i sanden
Friluftsskolen på ekspedisjon med kano
Friluftsskolen på ekspedisjon til «The island of Dragons»
Friluftsskolen i klatrejungelen på Lindøy
Read More →

God påske i fjell og ved sjø

Friluftsrådet Vest ønsker alle en riktig fin påske. Det er desverre ikke snø i Olalia, men turveiene er tørre og fine så det er fine muligheter til å gå fottur i området eller inn til Olalihytta.

Bildet kan inneholde: himmel, hus, fjell, utendørs og natur
Olalia Fjellstove har påskeåpent og servering fra 12 til 21 april.

Ellers er friluftsområdene våre klare til å ta i mot alle som ønsker å nyte godværet ute i naturen.

Vi anbefaler en nydelig spasertur langs strendene og på turveiene fra Åkrehamn til Ferkingstad. Og siden snøen nå er trukket seg 5-600 meter opp i fjellet er det mange fine topper som kan nås uten ski. «Telltur» sesongen er i full gang og vi håper mange bruker påsken til å ta seg en tur til noen av de over hundre turmålene som er lagt ut i hele regionen.

For mange båteiere starter sesongen i påsken og vi ønsker velkommen til våre mange båtutfartsområder i Nord-Rogaland og Sunnhordland.

Romsaøyane

Read More →