Top News
Postvegen – ein av dei mange TellTurane.. Åkrasanden – Norges fineste badestrand – har fått blått flagg M/S Astrid – friluftsrådets nye arbeidsbåt Romsa – Norges fineste båtutfartsområde

Basecamp Lindøy 21-24 juni

Da er påmeldingen for årets Basecamp Lindøy igang. Det blir ei langhelg med masse aktivitet og mye moro for de 25 heldige som melder seg på campen. Aldersgruppe 13-16 år (født i 2003-2006) Det blir hovedvekt på kajakk og klatring, men vi skal ha masse andre aktiviteter i tillegg. Oppmøte kl 1600 på fredag og overnatting i lavvuer fra fredag til mandag.


All mat, overnatting og aktiviteter er inkludert i prisen på kr 800/ person. Dersom du klarer kravet til kajakkbevis (våttkort) og ønsker det kan du få det utskrevet mot en dokumentavgift på kr 300. Påmeldingsfrist for basecampen er 10 juni, og her gjelder det å være raskt ute for å sikre seg en av de 25 plassene på campen. Pris kr 800 pr person.

Klatring på Kårstø klatrefelt sammen med Haugaland klatrelag
Leirbålkveld
Overnatting ved stranda på Lindøy – ti minutter fra Amanda kjøpesenter
Read More →

God påske i fjell og ved sjø

Friluftsrådet Vest ønsker alle en riktig fin påske. Det er desverre ikke snø i Olalia, men turveiene er tørre og fine så det er fine muligheter til å gå fottur i området eller inn til Olalihytta.

Bildet kan inneholde: himmel, hus, fjell, utendørs og natur
Olalia Fjellstove har påskeåpent og servering fra 12 til 21 april.

Ellers er friluftsområdene våre klare til å ta i mot alle som ønsker å nyte godværet ute i naturen.

Vi anbefaler en nydelig spasertur langs strendene og på turveiene fra Åkrehamn til Ferkingstad. Og siden snøen nå er trukket seg 5-600 meter opp i fjellet er det mange fine topper som kan nås uten ski. «Telltur» sesongen er i full gang og vi håper mange bruker påsken til å ta seg en tur til noen av de over hundre turmålene som er lagt ut i hele regionen.

For mange båteiere starter sesongen i påsken og vi ønsker velkommen til våre mange båtutfartsområder i Nord-Rogaland og Sunnhordland.

Romsaøyane

Read More →

Årskort Olalia 2019 på Shell i Ølen

Julegave til den turglade  – Årskort Olalivegen selges nå på Shellstasjonen i Ølen.  Kr 400.

Du kan nå bruke Vipps til å betale både årskort og for enkeltturer opp Olalivegen.

Vi gjør oppmerksom på at Årskort Olalivegen gjelder for bruk av Olalivegen og parkeringsplassene på Oppheim. De gjelder imidlertid ikke for Fjellstøl.

Read More →

Black Weekend i Olalia

Friluftsrådet Vest gir 100 % «Black Weekend-rabatt» på parkeringen på Olalivegen i hele helgen.

Koble av fra kjøpepress og førjulsstresset med en hyggelig tur i turløypene i Olalia, eller ta deg en lengre tur inn i fjellheimen i godværet.

Lyset står på i de nye turveiene mellom Olalivegen og Fjellstøl til kl 2300 om kvelden.

Rasteplassen på Tosko etter oppstigningen oppforbi Rødekorshytta

På tur i de nye turløypene mellom Oppheim og Fjellstøl i Olalia.

Read More →