Top News
Olalia – vårt eget vinterland! Nå med nye lysløyper og varmestuer.. TellTur-sesongstart onsdag 1. april 2020! Åkrasanden – Norges fineste blått flagg-strand M/S Astrid – effektivt verktøy i kampen mot marin forsøpling Romsa – Norges fineste båtutfartsområde

Basecamp Lindøy -fortsatt ledige plasser

Basecamp Lindøy med kajakk, kano, bueskyting, SUP-board, fisking, ballspill, og masse annet vil bli arrangert fra torsdag 25. juni til lørdag 27. juni. Friluftsskole Lindøy (fullbooket) vil bli arrangert mandag 29. juni til onsdag 1. juli.

BASECAMP FOR UNGDOM (13-16 ÅR) HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Basecampen vil bli begrenset i år til max 20 deltagere.

Friluftsskolen vil nå kunne ta imot inntil 30 deltagere . FRILUFTSSKOLEN ER NÅ (2/6) FULLBOOKET

Hvis du vil finne ut mer om friluftsskolen gå til www.friluftsskole.no

På grunn av coronasituasjonen vil vi ikke ha overnatting på hverken Basecamp eller friluftsskolen denne sesongen. Det betyr at deltagerne på Basecampen må komme seg til lindøy til kl 0900 hver morgen og kan hentes mellom kl 20 og 21 på kvelden. Siste dag avsluttes campen kl 1700

På friluftsskolen gjelder samme starttidspunkt, men deltagerne hentes kl 16 første dag og kl 1900 neste dag. Skolen avsluttes kl 16 siste dag (1. juli)

Påmelding fortløpende til Post@frivest.no. Priser: Basecamp kr 800 og Friluftsskole kr 300. Mer informasjon vil komme etterhvert på denne siden og på våre facebooksider (Friluftsrådet Vest)

Read More →

Strandryddeaksjoner

Friluftsrådet Vest har i samarbeid med kommuner, enkeltpersoner og mindre grupper fortsatt å ha fokus på strandrydding. I disse coronatider med sosial distansering har mange familier og grupper funnet ut at det å rydde en strand eller ei kyststripe for søppel har vært en kjærkommen aktivitet. Selv om myndighetene har anbefalt at man avventer med større ryddeaksjoner frem til 15. juni, så er det likevel muligheter for mindre grupper og familier å rydde strender. I vår region har vi et godt samarbeid med avfallasselskapene og med Ragn Sells AS slik at det går an å bli kvitt strandavfallet. I går hentet vi inn 15 fulle storsekker fra forskjellige små ryddeaksjoner utført av familier og frivillige på Karmøy og Bokn. Og i dag fikk vi melding om at det var samlet inn ett tonn avfall på Utsira. Tusen takk for fantastisk god innsats til alle frivillige ryddegjenger. Se link til nettsidene til Hold Norge Rent. Ryddeportalen er blitt til RYDDE

Innhenting av strandavfall fra Tjoland på Fosen, Karmøy
Full container med strandsøppel på Utsira
Read More →

Spre dere! Ikke spre virus!

Vi ser at mange trekker ut til friluftsområder for mosjon og rekreasjon nå i disse coronavirustider. Særlig bynære friluftsområder med gode turveier og stier blir mye mer brukt enn før. Vi ser av tellingene i Djupadalen at det gjennomsnittlige antallet passeringer har doblet seg etter at folk ble bedt om å holde seg inne og unngå nærkontakt med andre.

Istedenfor å klumpe dere sammen på turveier ber vi dere heller om å trekke ut i terrenget.

Det finnes imidlertid en masse ulike friluftslivsområder rundt om i regionen som folk er mer enn gjerne velkommen til å bruke. Prøv gjerne å utforske nye steder å gå tur eller ta med ungene på naturopplevelser. Hvis vi sprer oss godt ut i naturen vil vi unngå å spre virus oss mennesker imellom.

Du finner masse turtips på ulike turplanleggingssider som www.ut.no www.telltur.no og www.godtur.no

NB! For å unngå smittespredning har vi i samråd med våre eierkommuner stengt av de fleste toaletter i friluftsområdene, men områdene er selvfølgelig åpne for bruk 24-7. Se også mer info om coronavirus og friluftsområder på denne nettsiden: https://www.friluftsrad.no/om-fl/forvaltningslosning/korona

Read More →

Toaletter i friluftsområder stenges.

I samråd med våre medlemskommuner har vi på grunn av vanskeligheter med å holde toalettene tilstrekkelig reine og smittefrie besluttet å stenge av flere av toalettene i de mest brukte friluftsområdene våre. Vi beklager de utfordringer dette vil føre til for våre mange brukere.

Read More →