Olalia - ditt nærmeste vinterland - under en time fra Haugesund

FREDAG 27.01.2023 Det meste av snøen i løypene i olalia er dessverre borte nå, men et ligger fortsatt en del igjen i de høyeste fjellpartiene. Vi krysser fingre for mer hvitt fra oven.
192.168.1.100_latest (1).jpg
FREDAG 20.01. 2023. FLOTTE SKIFORHOLD I OLALIA.
Det ble kjørt nye løyper i går (torsdag 19.jan) helt inn til Olalia Fjellstove. Lyset er tilbake i lysløypene. Været ser ut til å bli bra i helga, så benytt dagene og helgen til å komme dere ut på ski. Velkommen. Webkameraene er nå oppe å går igjen både på Opheim og Fjellstøl.
 Skiutleie i Olalia via Frilager Haugalandet. www.frilager.no Hvis du ikke har ski kan du leie skiutstyr rimelig på Frilager Haugalandet og hente ut skiene dine fra utleieboder på aktivitetsstedene Opheim eller Fjellstøl) Oppheim web 180123 kl 1147.jpg Klikker du på bildet over eller under får du se snøforholda på Oppheim (Ølen) eller Fjellstøl  (Sandeid)  akkurat nå. fjellstol_latest 180123 kl 1138.jpg

 Fjellstøl (Sandeid)  Nywebkarusell-3.jpg Olalia er et av de viktigste utfartsområdene i regionen. Her er det flotte turmuligheter året rundt. Gode parkeringsplasser og servicebygg med toaletter og varmestue på både Oppheim og Fjellstøl, gode turveger, stier og 5 km lysløyper med lys til kl. 23.00 hver kveld. 

Olalia fjellstove ligger 5 km innover i fjellet og er et naturlig og kjært turmål for mange. Stova driftes av Haugesund Turistforening og er åpen mange helger i året.

Skiutleige i Olalia via www.frilager.no  - Haugalandet

Frilager Haugalandet vil ha selvbetjente skiutleieboder både på Oppheim og på Fjellstøl fra 12. desember 2022. Her vi du kunne leie (privat) eller låne turski (lån for skoler). Bestill ski på www.frilager.no og hent skiene i skiboden på Oppheim eller Fjellstøl.

Frilager skibod Olalia 2022.jpg Frilager skibod Olalia inni.jpg

Skiutleiebod på Opheim P-plass og på Fjellstøl skianlegg.

 

Parkering i Olalia / Årskort

Olalivegen og parkeringen på Oppheim er bomveg, og du må betale bomvegavgift. Bomavgiften er i år økt til kr. 75 pr. gang du parkerer. Du kan betale med sms, Easypark-app eller Vipps. Info om parkering og hvordan du betaler finn du på Oppheim eller her. Du treng ikkje betale meir enn en gang pr tur. Overnatter du i fjellet trenger du ikke betale mer enn en gang. Årskort gir fri bruk hele året. Det koster nå kr. 750 og kan kjøpes på Shellstasjonen i Ølen. Årskort for 2023 er lagt ut for salg på Shellstasjonen i Ølen

Olalia tiltrekker seg folk året rundt, men det er ikke tvil om at det kommer flest på besøk om vinteren, når snøen ligger kvit og fin, og løypene er nypreparerte. Velkommen til Olalia!  

Webkamera Oppheim 02.12.2021 (1).jpg     Løypekjøring Olalia 1 des 2021.pngOvenfor Tosko Olalia 2016 (1).jpg

Her kan du sjekke løypeforhorholdene i Olalia i skisesongen. Når det ligger snø i Olalia, vil denne løypeinfoen bli oppdatert jevnlig. Ellers kan du selv sjekke forholdene ved hjelp av våre webkameraer på: Oppheim og Fjellstøl. Du kan også sjekke når tråkkemaskinen har kjørt løyper på Skisporet.no. 

Info om Olalia fjellstove kan du finne på ut.no.

  

Olalia i media

Se fin artikkel om måneskinnsskitur i Haugesunds Avis (januar 2021)

Video fra Olalia i TV Haugaland (februar 2021)

 Olalia-1.jpg

 

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail