Nywebkarusell-3.jpg

Olalia - ditt nærmeste vinterland

Olalia er et av de viktigste utfartsområdene i regionen. Her er det flotte turmuligheter året rundt. Gode parkeringsplasser og servicebygg med toaletter og varmestue på både Oppheim og Fjellstøl, gode turveger, stier og 5 km lysløyper med lys til kl. 23.00 hver kveld. Olalia fjellstove ligger 5 km innover i fjellet og er et naturlig og kjært turmål for mange. Stova driftes av Haugesund Turistforening og er åpen mange helger i året.

Her kan du sjekke løypeforhorholdene i Olalia i skisesongen. Det er webkameraer både på Oppheim og på Fjellstøl. Du kan også sjekke når tråkkemaskinen har kjørt løyper på Skisporet.no. 

Skiutleige i Olalia via www.frilager.no. Frilager Haugalandet vil ha selvbetjente skiutleieboder både på Oppheim og på Fjellstøl fra 12. desember 2022. Her vi du kunne leie (privat) eller låne turski (lån for skoler). Bestill ski på www.frilager.no og hent skiene i skiboden på Oppheim eller Fjellstøl.

 

Frilager skibod Olalia 2022.jpg Frilager skibod Olalia inni.jpg

Skiutleiebod på Oppheim P-plass og på Fjellstøl skianlegg.

 

Parkering i Olalia / Årskort

Olalivegen og parkeringen på Oppheim er bomveg, og du må betale bomvegavgift. Bomavgiften er i år økt til kr. 75 pr. gang du parkerer. Du kan betale med sms, Easypark-app eller Vipps. Info om parkering og hvordan du betaler finn du på Oppheim eller her. Du treng ikkje betale meir enn en gang pr tur. Overnatter du i fjellet trenger du ikke betale mer enn en gang. Årskort gir fri bruk hele året. Det koster nå kr. 750 og kan kjøpes på Shellstasjonen i Ølen. Årskort for 2023 er lagt ut for salg på Shellstasjonen i Ølen

Olalia tiltrekker seg folk året rundt, men det er ikke tvil om at det kommer flest på besøk om vinteren, når snøen ligger kvit og fin, og løypene er nypreparerte. Velkommen til Olalia!  

 

Webkamera Oppheim 02.12.2021 (1).jpg     Løypekjøring Olalia 1 des 2021.pngOvenfor Tosko Olalia 2016 (1).jpg

 Olalia i media

Se fin artikkel om måneskinnsskitur i Haugesunds Avis (januar 2021)

Video fra Olalia i TV Haugaland (februar 2021)

 

 

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail