Parkering i Olalia

Både Olalivegen og Fjellstølvegen er bomveger, og det kreves avgift for å bruke vegene og p-plassene. Betalingen på Olalivegen går til brøyting, strøing og vedlikehold av vegen og parkeringsplassen på Oppheim. Avgiften økes til kr. 75 fra og med 1. desember 2022, og kan betales med SMS, Easypark og Vipps. Det er info om betaling på p-plassene.

Slik betaler du:

Med Vipps: Send kr. 75 til "Olalivegen bomveg" og skriv inn bilnummeret ditt i meldingen.  Ingen transaksjonsgebyr.

Med Easypark-app:  Legg inn stedskoden 0801 og snurr en time fram på parkeringsskiva. Da blir du automatisk belastet kr. 75 pluss transaksjonsgebyr. Betalingen gjelder for hele turen og du kan stå så lenge du vil. Dersom du overnatter i fjellet trenger du ikke betale  mer enn en gang. 

Med SMS til Easypark: Send en sms hvor du skriver:  0801 (mellomrom) ditt bilnummer og send meldingen til 2410.  Eksempel på melding: 0801 SD12345. Du blir automatisk belastet kr. 50.  Mobiloperatøren legger til et transaksjonsgebyr på 6-9 kr. (varierer litt, avhengig av hvilket mobilselskap du bruker).

Betalingen gjelder for hele turen. Blir du borte flere døgn trenger du altså ikke betale flere ganger. Kjører du opp flere ganger i løpet av samme dag, trenger du heller ikke betale ny avgift.

ÅRSKORT.  Du kan kjøpe årskort for Olalivegen på Shellstasjonen i Ølen.  Årskortet koster fra 1. desember 2022 kr. 750 og gir rett til ubegrenset antall bompasseringer og parkeringer. Årskort kjøpt i november-desember gjelder for resten av inneværende år og hele neste år.