1. Hjem
  2. TellTur med rekordsesong!
TellTur med rekordsesong! - headerbilde

TellTur-sesongen 2020 ble avsluttet 1. november, og vi kan fastslå at årets sesong har vært en stor suksess for turopplegget vårt. Resultatene viser at hele 4 000 turgåere har vært aktive i systemet i vår region. Det er en økning på 38 prosent flere brukere enn i fjor. Og ikke nok med det. Turgåerne har i år tatt mange flere turer enn tdiligere år. Tilsammen er det registrert nærmere 100 000 Tellturer i våre medlemskommuner (13). Gjennomsnittlig har hver bruker gått 25 turer, mot 17 i fjor. Dette gir en økning på 35 prosent.

Ved sesongstart (1. april) trodde friluftsrådet at årets sesong skulle bli noe amputert pga. av smittesituasjonen og tiltak vi gjorde da. Vi var midt i utplassering av koder på turmåla da vi fikk beskjed fra sentralt hold om at vi ikke skulle bruke turkasser og koder, men basere registreringa på appen Norgeskart friluftsliv. I ettertid har det vist seg at spådommene våre ble gjort til skamme. Turgåerne er oppegående folk som tok utfordringene på strak arm og appen i bruk uten å blunke. Appen har vist seg å være genial og gir oss store muligheter i utviklinga av TellTur videre.

Vi kommer tilbake til mer statistikk og oppsummering av sesongen etter hvert. Nå jobber vi for fullt med resultatene og premieringen. Vi satser på at premiene kan hentes på de ulike kommunenes servicekontor i løpet av første uka av desember.