1. Hjem
  2. Knut-Arild Sørensen
  3. Reiselivsprisen til friluftsrådene
Reiselivsprisen til friluftsrådene - headerbilde Knut-Arild Sørensen, Friluftsrådet vest

Reiselivsprisen til friluftsrådene

Prisen deles ut til personer, bedrifter eller organisasjoner som har arbeidet for å fremme reiselivet i fylket. Prisen er på 50 000 kroner og et diplom, og deles i år ut for 20. gang.

 

Klikk for stort bilde

Reiselivsprisen 2020 til friluftsrådene: Fra venstre: Svein Høyland, styreleder i Jæren friluftsråd, Anders Ege, styreleder i Dalane friluftsråd, fylkesordfører Marianne Chesak, Nils Stråtveit, styreleder Friluftsrådet Vest og Hans Olav Sandvoll, daglig leder i Ryfylke friluftsråd.

 

– Dette er utrolig kjekt, og det viser litt av mangfoldet i reiselivet vi opplever at vi er en del av. Vi legger til rette for at folk kan feriere i eget land, og med den norgesferien som vi hadde i fjor, og planlegger for i år, så er dette en viktig del av det vi jobber med hele tiden, sier Hans Olav Sandvoll, daglig leder i Ryfylke friluftsråd.

Økt aktivitet i turområdene

I sommermånedene i fjor hadde Rogaland en vekst på 20% på det norske ferie- og fritidsmarkedet. Bortfallet av utenlandske turister ble i stor grad kompensert med flere nordmenn på besøk. Koronapandemien har også gjort noe med rogalendingens reisevaner. Vi har, som alle andre, blitt værende hjemme. Men vi har i større grad vært utendørs, og benyttet oss av naturen og de nære opplevelsene.

– Innsatsen fra friluftsrådene gjør at vi alle får en god opplevelse ute i den storslåtte naturen i fylket. De har i stor grad merket økt aktivitet på turområdene i fylket, noe som også har vist igjen på utsatte telleapparater. Det har vært gjort betydelige oppgraderinger og merking av ruter og stier, samt tilrettelegging for parkeringsplasser til den økte trafikken. Viktige tiltak er også å begrense forsøpling og opprettholde naturkvaliteten, sier fylkesordfører Marianne Chesak.

Flere ungdommer i naturen

Fylkesrådmannen mottok mange gode kandidater for Reiselivsprisen i Rogaland for 2020. Fylkesutvalget avgjør hvem som skal tildeles prisen, og med et så ekstraordinært år vi har lagt bak oss, har utvalget også gjort en ekstraordinær bevilgning i forbindelse med tildelingen av prisen.  De fire prisvinnerne får 50 000 kroner hver. 

 Innslaget kan du se på NRK TV her. (Åpnes i nytt vindu.)

 

Reiselivspris til friluftsrådene - Rogaland fylkeskommune (rogfk.no)