1. Hjem
  2. Ny TellTur-sesong startet 26. mars!
Ny TellTur-sesong startet 26. mars! - headerbilde

Ny TellTur-sesong starter til helga

 

TellTur er friluftsrådenes populære system for turregistrering. Den åttende sesongen med TellTur i regi av Friluftsrådet Vest starter fredag 26. mars. Da ligger 147 unike turmål og venter på turkåte turgåere i friluftsrådets 13 medlemskommuner.

 Smittesituasjonen, med nasjonale og lokale regler og forskrifter, gjør at Friluftsrådet Vest nå oppfordrer turgåerne til å starte med lokale nærturer og ikke farte rundt i hele regionen på jakt etter turpoeng. Det kan komme etter hvert som samfunnet åpner igjen, forhåpentligvis kort tid etter påske. Vi forventer også at smittereglene følger med på tur, og at det ikke minst holdes avstand på stiene og ved turmåla.

Fjoråret ble et rekordår for TellTur, med over 4 000 aktive brukere i vår region. Da koronaen kom, skulle jo alle ut på tur. Likevel hadde vi ikke trodd at TellTur skulle bli så populært, siden turene nå bare kunne registreres gjennom app og ikke koder på turmålet. Men turgåerne tok den eminente appen i bruk og registrerte over 100 000 turer til 146 ulike turmål. Mest besøkt var Eventyrskogen på Stord, der det var over 4 000 innsjekkinger, tett fulgt av Helgelandsfjellet i Tysvær, Storasundfjellet i Haugesund og Moksheimsvatnet i Karmøy.

Av de mange nye turmåla i år kan vi nevne Litlavatnet ved Kopervik, Tjelltjørna i Haugesund, Himakona i Tysvær og Nipaståvo i Sveio. Vi kan også legge til at vi for første gang har med en tur helt nord i Haugesund kommune, der det er en kort, men spennende tur til Hålenuten ved Hagland festning.

I fjor kom også Utsira med i TellTur-programmet, med sine 5 fine og varierte turer. I år har de en ny, spennende tur til Josefshålå ved Skarvaneset. Det er også mulighet for mer øyhopping i år, i og med at Karmøy og Haugesund har med turer på Feøy og Røvær i årets program. Men av smittevernhensyn anbefaler vi at turgåerne venter med å ta disse turene til situasjonen bedrer seg og vi ikke lenger er underlagt forskrift 5A.

God tur med TellTur! Mer informasjon finner du på www.telltur.no.